Trafostanice

Proizvodnja i izgradnja trafostanica

TimCop sa ponosom može da kaže da iza sebe ima veliki broj projekata koji obuhvataju izgradnju i proizvodnju trafostanica, od mobilnih preko stubnih pa sve do zidnih, betonskih i kompaktno-betonskih trafostanica.

Mobilne trafostanice

U cilju povećanja stepena pouzdanosti sistema za prenos i distribuciju električne energije, pojedine elektrodistribucije su se odlučile za nabavku mobilnih postrojenja koja bi služila za privremenu zamenu postojećih stabilnih postrojenja u slučaju havarija ili planiranih održavanja.

Mobilna postrojenja su kontejnerskog tipa montirana na kamionske prikolice te je vreme transporta i postavljanja veoma kratko.

Kontejneri sa opremom su potpuno nezavisni i funkcionalni od prikolica te se eksploatacija postrojenja može vršiti direktno dok je kontejner montiran na prikolicu ili u slučaju nepristupačnosti mikrolokacije, ako vozilo nije u stanju da pristupi planiranoj poziciji, kontejner se može demontirati i uz pomoć dizalice pozicionirati na željenu lokaciju.

Prvi projekat mobilnog postrojenja

Prvi projekat mobilnog postrojenja u kome je TimCop učestvovao kao montažer opreme je mobilno 20 kV postrojenje primarne distribucije za potrebe Elektrovojvodine. Iskustvo koje je stečeno je primenjeno za dalje unapređenje mobilnih postrojenja. Primer napretka i primenjenih inovativnih tehničkih rešenja su tri mobilna razvodna postrojenja izrađena godinu dana kasnije za potrebe Elektrodistribucije Kraljevo.

Postrojenje se sastoji iz tri zasebne mobilne celine:razvodno postrojenje 35kV, razvodna postrojenja 20(10) kV sa transformatorom za sopstvenu potrošnju i mobilna trafostanica 20(10)/0,4 kV;630kVA.

Efikasnost mobilnih trafostanica

Mobilna postrojenja su već dokazala svoju svrhu i efikasnost u eksploataciji, kako u Elektrovojvodini prilikom sanacije havarisane TS 110/20 u Bečeju, tako i na teritoriji Elektrosrbije u sanaciji zemljotresom oštećenih postrojenja u Kraljevu.

Stubne trafostanice

U ponudi postoje dva tipa stubnih trafostanica: NS-1 i NS-2, oba odobrena od strane EPS „Elektrovojvodina“ Novi Sad. 

Oba tipa trafostanica su konstrukcijski izrađena za naponske nivoe do 20kV što podrazumeva ugradnju STS i u mreže napona 10kV.

Izgradnja trafostanica, bez obzira na tip, je veoma brza i efikasna te su rokovi izvođenja radova svedeni na svega dva dana.

NS-1 i NS-2

NS-1 je jednostubna trafostanica predviđena za snage transformatora od 50kVA do 160 kVA

NS-2 je portalna trafostanica, predviđena za snage transformatora od 50kVA do 400kVA

Montažno-betonske, zidne i kompaktno-betonske trafostanice

U zavisnosti od potreba klijenata za snagom, eventualnim ograničenjem u prostoru i ostalih zahteva, u ponudi postoji široka lepeza trafostanica navedenih tipova.

Montažno-betonske trafostanice su tipske i mogu biti različitih konfiguracija od 1x630kVA do 2x1000kVA. Karakteriše je brza izrada, lep izgled i relativno mali prostor koji zauzima.

Zidne trafostanice daju slobodu po pitanju zahteva za snagom, te mogu biti izgrađene za potreban broj transformatora različitih snaga i do 1600 kVA

Kompaktno-betonske trafostanice su tipske, za snagu od 1x630kVA do 2x1000kVA. Izuzetno mali prostor koji zauzima, vezuelna neupadljivost i veoma kratak rok izgradnje čini ih pogodnim rešenjem za klijente sa visokim zahtevima.

Opremanje trafostanica

Preduzeće se bavi i opremanjem trafostanica u sklopu objekta (UZTS) ako postoji takav zahtev od strane klijenata.

Oprema koja se ugrađuje u trafostanice je od renomiranih domaćih i stranih proizvođača i odobrena je od strane „Elektrovojvodine“. Na izbor opreme utiče i sam klijent sa svojim zahtevima, posebno po pitanju izvedbe transformatora i srednjenaponskog bloka (klasičan ili sa SF6 izolacionim gasom).

Remont i revizija trafostanica

Nakon izgradnje trafostanica, preduzeće nudi i usluge nužnog održavanja i eventualnih energetskih proširivanja trafostanica. Redovne godišnje revizije trafostanica obezbeđuju dugotrajan i pouzdan rad sistema za elektroenerketsko napajanje. Nakon izvršene revizije i eventualnih intervencija na opremi trafostanice, klijent dobija zvanični izveštaj o izvršenoj reviziji i popravkama.

Izgradnja vazdušnih i kablovskih vodova do 20kVA

Pored izgradnje trafostanica, preduzeće se bavi i izgradnjom napojnih vodova sredjeg napona za trafostanice i niskonaponskim razvodom od trafostanica do napajanih objekata, kako bi klijenti u potpunosti bili obezbeđeni po pitanju elektroenergetskog napajanja.

O nama

Od samog osnivanja preduzeću TimCop je pretežna delatnost proizvodnja opreme za distribuciju električne energije, proizvodnja melatnih konstrukcija i postavljanje električnih instalacija i opreme.

Kontaktirajte nas

office@timcop.com

Copyright © 2021. BY WEBWOMAN